M
Volta Classic 2016
Volta Classic 2016

Toerafdeling

georganiseerd op verschillende snelheden door Brabant en omstreken. Ook rijden de leden diverse tochten buiten de club zoals de Waalse Pijl, Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, etc. Voor de liefhebbers worden er onderling vakanties naar bijv. de Alpen geboekt. Oftewel; er wordt genoeg gefietst.

Wat betreft de gewone clubritten zijn er vaste en variabele routes. De variabele routes hebben een routebegeleider die aangeeft waar we naartoe gaan. De vaste routes zijn elke keer hetzelfde. Rij je voor het eerst in een groep? Klik hier voor meer details over in een groep rijden.

De onderstaande ritten worden slechts in het zomerseizoen gefietst. In de winter wordt ook gefietst, zie hiervoor Winterseizoen.

Weekend en nationale feestdagen

In het weekend en op alle nationale feestdagen worden de officiele clubritten gereden. Het TCT'93 tenue is dan verplicht. Buiten het weekend rijden de zogenaamde splintergroeperingen. Het tenue is dan niet verplicht. Klik hier voor details over de weekendritten.

Splintergroeperingen

Door de weeks rijden de zogenoemde splintergroeperingen. Dit zijn geen officiƫle TCT'93 ritten, maar georganiseerd door leden. Over het algemeen mag iedereen (ook niet leden) meerijden. Het dragen van het TCT tenue is ook niet verplicht. De meeste fietsers die bij een splintergroepering beginnen worden meestal na verloop van tijd toch wel lid.

De avondgroepen rijden alleen tijdens zomertijd. Bij aanvang en einde van de zomertijd wijkt de starttijd af. Zie Nieuws voor meer informatie hierover.

Je kan kiezen (of niet kiezen en alles rijden) uit het volgende:

  • Senioren (dinsdag- en donderdagochtend)
  • SUST (dinsdag- en donderdagavond)
  • E=E (dinsdagavond)

Speciale ritten

We kennen een aantal speciale ritten. De speciale ritten staan op de clubritten kalender. We hebben de volgende speciale ritten:

  • Extra lange rit: De eerste zaterdag van de maand wordt er een extra lange rit van 180 / 200 km gereden. We starten deze rit om 8.00 uur bij Boerke Mutsaers. Een routebegeleider heeft de route uitgezet. Deze rit wordt naast de gebruikelijke zaterdag rit gereden.
  • Lange rit op afstand: De tweede zaterdag van de maand hebben we de lange rit op afstand. Een rit over 150/175 km. We verzamelen voor deze rit om 7.00 uur bij Boerke Mutsaers. Daarna rijden we naar een startlocatie. Een routebegeleider heeft de route uitgezet. Spreek onderling af wie er voor transport (met de auto met een fietsendrager) wil zorgen. Deze rit wordt naast de gebruikelijke zaterdag rit gereden.
  • Openingsrit: De laatste zondag van februari of begin maart rijden we onze openingstocht in een rustige snelheid. Een ritje over +- 55 km om er effe in te komen. Hiermee openen we het seizoen. Na afloop drinken we koffie en eten we een worstenbroodje bij Boerke Mutsaers. Samen met onze recreantenleden.
  • Herdenkingstocht: De tweede zondag van maart rijden we onze herdenkingstocht. Een door de toercommissie uitgezette tocht over een afstand van ongeveer 80 km. Met deze tocht herdenken we onze overleden leden.
  • Sluitingsrit: Op de eerste zondag van november sluiten we het seizoen af. We rijden een rit van +- 55 km. Na afloop drinken we koffie en eten we een worstenbroodje bij Boerke Mutsaers. Samen met onze recreantenleden.

Zie de clubritten kalender voor de data en aanvullende gegevens!

Ook wordt er door leden ritten buiten de club gereden zoals de Waalse Pijl, La Chouffe Classic of de Ronde van Vlaanderen. Zie de speciale ritten kalender voor de ritten en details.

Winterseizoen

In de winter fietsen we gewoon door! Zie winterseizoen voor details.

http://www.tct93.nl/Afdelingen/Toerafdeling/