M

Weekend

Vanaf de laatste zondag in februari t/m de eerste zondag in november worden de officiƫle clubritten gereden. Het TCT'93 tenue (dus ook de clubbroek) is dan verplicht. Er wordt uiteraard een uitzondering gemaakt voor gastrijders.

Groepen en snelheden

Tijdens officiƫle clubritten wordt er in 3 groepen gereden. Deze groepen hebben een snelheidsindicatie en zijn genoemd naar sponsoren. Alle ritten starten om 09:00 vanaf Boerke Mutsaers (maps). Clubritten worden op zaterdag, zondag en nationale feestdagen verreden.

Bunga Melati Groep

De groep rijdt met een snelheid van 26 km/u tot en met 30 km/u. De snelheid is afhankelijk van weersomstandigheden, de route en deelnemers. In de maanden maart en oktober worden er afstanden van maximaal 75 km gereden met een pauze op ongeveer de helft van de route. Gedurende de maand april wordt de afstand opgevoerd. Gedurende de rest van het seizoen rijdt de groep afstanden tot 100 km, met een koffiepauze net over de helft van de route. Deze groep rijdt een variabele route met een routebegeleider. Routes worden zoveel mogelijk vooraf kenbaar gemaakt.

KOPAK Groep

De groep rijdt met een snelheid van 30 km/u tot en met 33 km/u. De snelheid is afhankelijk van weersomstandigheden, de route en deelnemers. In de maanden maart en oktober wordt er net wat minder gefietst: 80/90 km. Gedurende de rest van het seizoen, wordt er zo'n 100 km weggetrapt met een pauze net na de helft. Deze groep rijdt een vooraf bekendgemaakte route met een routebegeleider. Routes worden zoveel mogelijk vooraf kenbaar gemaakt via de routekalender.

Ventoux Groep

De groep rijdt zo veel mogelijk een vaste route van zo'n 100 km met uitloop naar 125. Er wordt met een kruissnelheid meer dan 34 km/u gereden (Houd rekening met 35 tot 42 km/u) . Er zitten 3 sprints in de route verwerkt. Er is (snelle) koffie op 65 km.

Geen routebegeleider of te weinig deelnemers voor een groep

Als er geen routebegeleider is of er zijn te weinig deelnemers voor een groep, dan worden er groepen samengevoegd. Samengevoegde groepen rijden met een aangepaste, voor alle deelnemers vol te houden, snelheid. Het doel is plezierig en veilig rijden. "Samen uit, samen thuis" is altijd het leidende principe.

Lange tochten

Op de eerste zaterdag van de maand (april t/m september) worden er extra lange tochten (160+) georganiseerd, deze zijn terug te vinden in de rittenkalender. Deze ritten starten om 08:15 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Om met de rit mee te kunnen rijden, wordt er van je verwacht dat je de afstand (160+ km) kunt volhouden met een gemiddelde van +- 30 km/u (KOPAK gemiddelde). In overleg is het mogelijk om met meerdere leden af te wisselen met het besturen van de begeleidende bus. Spreek dat vooraf af. Deze rit wordt naast de gewone zaterdagrit gereden.

Lange rit op afstand

Op de tweede zaterdag van de maand (april t/m september) worden er extra lange tochten (150+) georganiseerd, deze zijn terug te vinden in de rittenkalender. De ritten starten op afstand. Hierdoor verzamelen we eerder. Vertrek is vanaf 07:00 uur. We rijden dan met de auto naar een startplek op afstand. Vooraf aanmelden is wel handig. Dan kun je vervoer regelen. Onderling even afspreken wie er voor vervoer zorgt. Om met de rit mee te kunnen rijden, wordt er van je verwacht dat je de afstand (150+ km) kunt volhouden met een gemiddelde van +- 30 km/u (KOPAK gemiddelde). In overleg is het mogelijk om met meerdere leden af te wisselen met het besturen van de begeleidende bus. Spreek dat vooraf af. Deze rit wordt naast de gewone zaterdagrit gereden.

Vertrek bij Boerke Mutsaers

Het vertrek bij Boerke Mutsaers loopt als volgt:

 • Deelnemers schrijven zich in op de inschrijfbladen per groep waarmee de deelnemer gaat meerijden.
 • 8:50 uur - Lid Toercommissie en wegkapitein nemen het woord. Bij afwezigheid neemt een bestuurslid het woord. Na het welkomstwoordje gaan er pas groepen vertrekken. Het welkomstwoordje bestaat iedere clubrit uit:
  • Uitleg groepen en snelheden.
  • Routeplanners, route en stopplaatsen.
  • Uitleg doorgeven signalen.
  • Samen uit, Samen thuis.
  • Eventuele EHBO-ers.
  • Vooral veel plezier en een veilige rit.

Als eerste vertrekt de Ventouxgroep, daarna de KOPAK en vervolgens de Bunga groep.

LET OP! Vanaf seizoen 2017 rijden we niet meer direct het fietspad bij het spoor op, maar vertrekken we vanaf de parkeerplaats van Boerke Mutsaers over de Vijverlaan. Hiermee verminderen we conflictsituaties op het fietspad.

Inzet Bus

We zetten de begeleidingsbus in op de dagen dat een chauffeur beschikbaar is. Als de bus ingezet wordt, gebeurt dit bij de Bunga groep. Ook bij lange ritten willen we de bus graag inzetten.

Leden kunnen zich aanmelden om met de bus (een deel van) de lange rit de groep te begeleiden. Aanmelden kan via toercommissie@tct93.nl

http://www.tct93.nl/Afdelingen/Toerafdeling/Weekend