Rittenoverzicht

Verbeeten Challenge 2024

Verbeeten Challenge 2024
17 november 2023

Voordat ik, Jan van Raak, begin met mijn verslag, wil ik beginnen met het bedanken van onze TCT’93 leden die meegewerkt hebben aan het maken van de routes van de Verbeeteen Challenge. Marcel Jans voor de geweldige gravelroute en ondanks zijn blessure heeft Peter Hoorweg een mooie route voor de mountainbike uitgezet. Hans van de Linden heeft zich ontfermt over de routes voor de recreanten. Ook een dankwoord richting Erik Marcus en Ronald van de Brink.
Zonder deze leden had ik het allemaal niet voor elkaar gekregen.

Dan over de dag van de Verbeeten Challenge.

Na een aantal mails waren er gelukkig op het laatste moment nog een flink aantal leden, 44. Verdeeld over de groepen recreanten, gravelaars en racefietsers.

Na de rugnummers te hebben uitgedeeld ging iedereen naar de start. En die was regenachtig en koud. Om 9.00 uur werd het startschot gegeven. Vanuit TCT’93 vertrokken er verschillende snelheidsgroepen van 130 en 90 km. Sommige hadden besloten om alsnog de 90 km te rijden vanwege het slechte weer.

Onderweg bleef het fris met een koude wind die vanuit het noorden over het land waaide. Maar met goede moed reed iedereen richting Den Bosch waar de pauzeplek was ingericht.

Rond een uur of 1 was iedereen weer binnen. Een aantal leden hebben nog een versnapering gepakt of besloten om naar huis te gaan.

Na de tocht kwam er nog een waterig zonnetje door de wolken wat de dag toch weer goed afsloot.

Tevens hebben 2 gravelaars (Henri Kunkeler en Walter Stadhouders) de route van Marcel Jans hebben gereden.

Hieronder volgt een verslagje vanuit Henri over deze tocht.

Sinds kort het gravelen ontdekt, daarmee was het duidelijk dat tijdens de Verbeeten Challenge de gravelroute gereden moest worden. Er waren wel wat zorgen over hoe het gesteld zou zijn met de route na de overvloedige regen van de laatste weken?

Maar… off we go richting de Regte Heide. Altijd mooi om daar te rijden en de paden lagen er verrassend goed bij. De vroege wandelaars weer op gepaste wijze voorbij gereden. Door naar ’t Zand, bekend terrein vanwege de jaarlijkse snerttocht. Van hieruit doorgestoken naar de Chaamse bossen.

De regen heeft hier wel meer sporen achtergelaten waardoor de aandacht weer op scherp moet om niet te stranden in de blubber. Tussen de beschutting van de bossen door en over de verbindende wegen waar de wind vrij spel heeft, gaat het richting Gorp en Roovert. Daar waar de koffiestop in gedachten al staat gepland. Ook hier af toe goed opletten om niet te stranden. Hier komen we de deelnemers van de mountainbike route tegen, dus iets meer opletten op de wat smalle doorgangen.

De laatste lus leidt ons naar het Landgoed De Utrecht. Een mooie omgeving om hier te gravelen. Een omgevallen boom als hindernis en een paar stukken blubber noopte ons tot afstappen. Tijdens het fietsen constateerden we, dat we rondom Tilburg een mooie en gevarieerde omgeving hebben om te fietsen. Via Goirle gravelen we terug naar het Olympiaplein om daar te finishen.

Nog even wat napraten met een aantal clubleden en weer naar huis met een voldaan gevoel. De samensteller van de route verdient een compliment en ook alle vrijwilligers van dit evenement want zonder hen zouden Walter en ik niet hebben genoten van deze mooie rit.

Iedereen bedankt die mee hebben gedaan en hun goede inzet voor het goede doel om onderzoeken ter bestrijding van kanker te verbeteren.

De organisatie van de Verbeeten Challenge is blij en trots op de samenwerking met onze mooie fietsclub TCT’93.

Als afsluiter zou ik de deelnemers willen vragen om feedback te geven die ik mee kan nemen in de evaluatie met de organisatie van de Verbeeten Challenge.

Deze kan verstuurd worden naar info@tct93.nl.

Sfeerimpressie foto's leden