Rittenoverzicht

Over ons Toerclub Tilburg 93

Over ons Toerclub Tilburg 93

De in 1993 opgerichtte Toerclub Tilburg '93 is een actieve en betrokken club! Deelnemen kan met een sportieve fiets, een racefiets, een mountainbike en een gravelfiets. De club heeft meer dan 260 leden. Naast de reguliere ritten op zaterdag en zondag, worden onderling ook veel ritten gereden. De meeste ritten worden vanuit onze sponsor Cafe-restaurant Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan teTilburg georganiseerd. Ook rijden er wekelijks diverse splintergroeperingen die vanaf andere locaties starten.

 

Er onderscheiden zich vier disciplines

Recreatieve fiets

Dit is de reguliere (sportieve) fiets zonder racestuur, al dan niet elektrisch. Er wordt gemiddeld zo'n 45 kilometer per tocht gefietst. Met koffie uiteraard.
Lees meer

Racefiets
De toerrijder rijdt op een racefiets. Dit is de hoofdmoot van de club. Afhankelijk van de periode van het jaar worden er clubritten gereden met een afstand tussen de 80 en de 110 km. Er wordt een aantal kere nper jaar ook tochten met een langere afstand georganiseerd. Daarnaast zijn er veel individuele initiatieven, waaronder ook het rijden van de toerversies van bekende tochten zoals de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. Alle initiatieven worden bekend gemaakt via de app Cyql.  De kruissnelheden varieren tussen de 25 en 40 km/u. Lees meer 

Mountainbike
Voor leden die graag op de mountainbike rijden worden er tochten georganiseerd door het bos, veld en duinen. Ook voor het meer heftigere werk in bijvoorbeeld de Ardennen kom je hier aan je trekken.
Lees meer

Gravelfiets
Voor mensen op de gravelfiets worden er ook tochten georganiseerd door het bos, veld en duinen. Vaak samen met de mountainbikers.
Lees meer

Evenementen
Naast de clubritten en de bijzondere ritten organiseren we ook twee evenementen die je misschien wel bekend in de oren klinken: De Abdijentocht La Trappe en The Gravel Pit. 
Voorts onderhoudt onze vereniging de toeristische fietsroutes in Midden-Brabant. 

Nieuwsgierig geworden? 
Lees verder over de kosten, het tenue of word lid!

Lid worden