Rittenoverzicht

Team

Race

Race

Clubritten

In de weekenden en op erkende feestdagen worden “officiële” clubritten aangeboden. Voor deze clubritten is het TCT’93 tenue verplicht. Deelnemen aan clubritten levert punten op voor het 'clubkampioenschap', dat op de website wordt gepubliceerd.

Groepen en snelheden
Het fijnst fiets je in een groep als de deelnemers ongeveer even sterk zijn. Vanaf eind februari tot begin november worden standaard ritten aangeboden waarbij zeker bij mooi weer wel 5 snelheidsgroepen geformeerd worden. Ze dragen namen van onze sponsoren. Globale afstanden van de groepen zijn te vinden in de tabel hieronder. Clubritten starten om 09:00 vanaf Boerke Mutsaers. De routes worden vooraf in de Cyql app gepubliceerd.

Vanaf begin november tot eind februari rijden veel leden op de MTB of gravelbike en worden  alleen ritten aangeboden voor de Bunga Melati groep. Afstand is dan ongeveer 75 km, snelheid 26-27 km/u. Mocht er behoefte zijn aan andere ritten dan worden die door individuele leden op tijd op Cyql gepubliceerd en zijn even zo goed een clubrit.

Per groep is er een routebegeleider, die met fluitsignalen aangeeft hoe er gereden wordt. De aanwijzingen van de routebegeleider zijn bindend, ook als jouw navigatie anders aangeeft. Iedereen is verantwoordelijkheid om zich te houden aan, en om mede fietsers aan te spreken op het nakomen van de afspraken zoals die op de pagina “veilgheid” staan beschreven. Doe dat met respect en respecteer ook als iemand jou aanspreekt, voor ieders veiligheid!

Rij je voor het eerst in een groep? Lees dan op de pagina veiligheid de afspraken die wij hebben over in een groep rijden. En vraag mede fietsers als het je niet duidelijk is.

Groepen en afstanden (eind februari - begin november)
We onderscheiden 6 groepen, die op rit- afstand en gemiddelde snelheid zijn ingedeeld. De meeste groepen houden halverwege een koffie pauze.

Rentmeester Groep
Bedoeld voor fietsers die weer geleidelijk de conditie willen opbouwen, bijv. na ziekte of blessure. Ritten voor deze groep worden op verzoek en in overleg geplaatst omdat er niet altijd behoefte aan is.

Bunga Melati Groep
Bij Bunga rijders is de snelheid van onderschikt belang. Wel is een zekere basisconditie nodig om het tempo en de afstand aan te kunnen.

Boerke Mutsaers Groep
Bij “Boerke” rijders gaat het tempo al wat omhoog en worden de afstanden langer. Conditioneel zul je al steviger in je wielerschoenen moeten staan.

Kopak en Kopak+ groep(en)
De Kopak rijder wil een uitdagende rit, zowel qua snelheid als qua gemiddelde, dus je moet aan de bak. Als de Kopak groep groter dan 14 renners is, wordt deze naar snelheid opgedeeld in een Kopak en een Kopak + groep. Deze rijden dezelfde rit maar de + groep rijdt iets sneller.

Ventoux Groep
De Ventoux-ers zijn de hardrijders binnen de club. Vaak wordt er op zaterdag een vaste route van ruim 100 km gereden, waarin 3 sprints zijn verwerkt. Daarnaast worden er regelmatig door Ventouxrijders zelf langere ritten op Cyql gezet.

Globale snelheden en afstanden van de groepen

Groep Gemiddelde
(km/u)
Maximale afstand (km)
    Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt
Rentmeester In overleg In overleg
Bunga Melati
 27 80 80 90 90 100 100 95 90
Boerke Mutsaers 29/30 80 90 100 100 105 105 105 100
Kopak 31/32 90 100 100 100 105 105 105 100
Kopak + 33/34 90 100 100 100 105 105 105 100
Ventoux >34 Vaak een vaste route van 105 km

 

Vertrek bij Boerke Mutsaers
Het vertrek bij Boerke Mutsaers loopt als volgt:

  • Deelnemers schrijven zich in op de groep waarmee wordt meegereden.
  • Er is Koffie/thee is beschikbaar op kosten van de vereniging. Wees dus op tijd!
  • Stipt om 09.00 uur vertrekken de groepen. Vertrek vanaf de parkeerplaats van Boerke Mutsaers aan de Vijverlaan.

Speciale ritten
De vereniging kent een aantal speciale ritten.

  • Openingsrit race-zomerseizoen (februari). Een oude traditie. Hoewel er leden zijn die de fiets voor het eerst weer eens pakken wordt er tegenwoordig het hele jaar door gefietst. Na afloop drinken we koffie/thee en eten we een worstenbroodje bij Boerke Mutsaers, samen met onze recreantenleden.
  • Herdenkingstocht. Met deze tocht herdenken we leden die ons ontvallen zijn.
  • Sluitingsrit zomerseizoen (november). Afsluitende rit op de racefiets, velen stappen hierna over op MTB. Na afloop koffie/thee, worstenbroodje, samen met onze recreantenleden bij Boerke Mutsaers.
  • Speciale en /of lange ritten: Leden kunnen zelf hun speciale en /of lange rit in de Cyql app publiceren (Race, MTB of Gravel) en zo andere leden uitnodigen en warm maken om mee te rijden. Dat kunnen ook cyclo's en toertochten zijn zoals de Waalse Pijl, La Chouffe Classic of de Ronde van Vlaanderen.
  • Daarnaast trekken er jaarlijks groepen de bergen in (Vogezen, Alpen, Pyreneeën, Dolomieten enz.).  Ook fietsen jaarlijks ruim 50 leden samen 3 dagen in de Eifel.
  • Regelmatig organiseren we “open clubritten” voor leden en (nog) niet leden. Clubritten met pauze waar men kennis kan maken met onze mooie club.
  • Geplande ritten zijn terug te vinden via Cycl.


Winterseizoen
In de winter fietsen we gewoon door! Al zullen zich minder leden met racefiets melden, maar des te meer met MTB of Gravelbike. Daarom worden er alleen Bunga Melati ritten aangeboden. Vertrek bij Boerke Mutsaers om 9 uur.

Ritten buiten de club om
Als de dagen weer lang genoeg zijn wordt er door veel leden ook door de week gefietst. Pensionados doen dat het hele jaar door. Op dinsdag, woensdag en donderdag kan er dan, al dan niet ’s avonds, in groepsverband gefietst worden. Dit zijn geen clubritten omdat ook externen van de partij kunnen zijn. Vraag ernaar als je eenmaal lid bent.

Informatie via website, Facebook , Cyql en mail
De website is de bron van algemene informatie en voor speciale gelegenheden maakt de club gebruik van email.

Maar de meest directe wijze van communiceren met elkaar is via de ‘Leden van  TCT93’ Facebook groep.

Hier kan ieder lid informatie delen en ophalen. Je hebt hiervoor wel een eigen Facebook-account nodig. Je moet lid zijn van TCT'93 om tot deze groep toegelaten te worden. Meld je bij de toercommissie om toegang te krijgen .

Voor het publiceren van een aanmelden voor ritten maken wij gebruik van de Cyql App. De De Cyql app biedt nog veel andere informatie en mogelijkheden.

Lid worden?